Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

L.R.D.G. Scorpion Fighters S.A.S.







ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :
Εδώ θα βρείτε αρκετές φωτογραφίες από την μακέτα L.R.D.G. Scorpion Fighters. Το θέμα είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα κατά την περίοδο του WW II στην Β. Αφρική όπου η συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν αραβικές βάσεις για στρατόπεδα, βάσεις ανεφοδιασμού κ.α. Εδώ βλέπουμε ένα τμήμα μιας βάσεις ανεφοδιασμού και συντήρησης. Στο Jeep Willys υπάρχουν Άγγλοι στρατιώτες της ομάδας S.A.S. Παρακάτω θα γίνει μια μικρή περιγραφή για το πώς κατασκευάστηκε η μακέτα. Ελπίζω να σας κρατήσει το ενδιαφέρον.                     ΑΝΤΟΝ
Η μακέτα άρχισε να χτίζεται πάνω σε ένα κομμάτι MDF 50x50 cm. Πρώτα κατασκευάστηκαν τα κτίρια, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου από πηλό (σε μορφή πλαστελίνης) τον οποίο τον κόβουμε σε κομματάκια σύμφωνα πάντα με το τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε.
Στην κατασκευή του τοίχου ο πηλός κόπηκε σε τουβλάκια και κολλήθηκαν (αφού τα αφήσαμε να στεγνώσει) το ένα πάνω στο άλλο με μια κόλλα (χειροτεχνίας). Μόλις ολοκληρώσαμε τον κατασκευή του, προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει ξυλόστοκο, ώστε να καλύψετε τα κενά που τυχόν θα αφήσει το "χτίσημο". : )  
Για την κατασκευή της ταράτσας που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία, ο πηλός κόπηκε σε ασύμετρα κομάτια τα κολλήθηκαν μεταξύ τους πάνω σε ένα κομάτι χαρτόνι και στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω στον τοίχο.

Το έδαφος δημιουργήθηκε αφού ολοκληρώσαμε τα κτίρια. Πάνω στο MDF ρίξαμε ξυλόκολλα (αρκετή ποσότητα) και στη συνέχεια πασπαλίσαμε με άμμο όλη την επιφάνεια και καλύψαμε κάθε ίχνος της ξυλόκολλας και του MDF. Για να καταφέρουμε όμως να σταθεροποιήσουμε την άμμο πάνω στη μακέτα και να μην αρχίσει με τον καιρό να φεύγει, ψεκάσαμε από πάνω με "ατρακόλ" αραιωμένη με νερό σε αναλογία περίπου 1:1 (να μην είναι ούτε πηχτή ούτε πολύ αραιή). Μην "τρομάξετε" στην αρχή αν δείτε ότι η κόλλα ασπρίζει κάθε επιφάνια, γιατί οταν στεγνώση η ατρακόλ θα είναι όπως ήταν πριν με τη διαφορά ότι εκεί που έπεσε έχει γίνει σαν "τσιμέντο". : )

Τα Jeep και οι φιγούρες είναι κιτ των εταιριών Tamiya και DragonModels και είναι βαμμένα στο χέρι.
Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε σχετικά με την μακέτα, την κατασκευή ή τις τεχνικές που ακολουθούμε δημοσιέυστε τα σχόλιας σας και γρήγορα θα σας απαντήσουμε. Να σημειωθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με συμβουλές και τεχνικά σημεία είναι όλα υποκειμενικά (μετά από 6 χρόνια εμπειρίας και μελέτης)  και δεν έχουν να κάνουν με πρότυπα και τυποποιημένα κόπλα και τεχνικά. Σας ευχαριστώ          ΑΝΤΟΝ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου